Susa

Un atac terrorista a la platja d'un hotel causa 39 morts i 36 ferits a Tunísia

Un dels atacants ha estat abatut i l'altre ha estat detingut a un quilòmetre de distància de l'hotel atacat

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Salut tunisià ha actualitzat la xifra oficial de víctimes en l'atac a dos hotels de Susa: 39 morts i 36 ferits. Segons el portaveu del Ministeri, alguns ferits es troben en estat crític. Les víctimes són ciutadans britànics, alemanys i belgues. S'ha confirmat que no hi ha clients de nacionalitat espanyola registrats a l'hotel. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, també ha reiterat que "no hi ha constància" d'espanyols entre les víctimes.

Ha passat en una platja a prop de la localitat de Susa, a l'est del país. Un dels atacants ha estat abatut i l'altre l'han perseguit les forces de seguretat per la zona turística pròxima al port d'El-Kantazi, a la mateixa ciutat de Susa. Finalment, ha estat detingut a un quilòmetre de distància de l'hotel atacat, prop de l'entrada de l'autopista A-1.

Un jove estudiant sense antecedents

Segons ha informat el govern tunisià, el presumpte autor de l'atemptat és un estudiant que no estava fitxat per la policia. El jove hauria entrat a la platja, vestit com si s'anés a banyar i amb un para-sol, on hauria amagat l'arma. L'estudiant era originari de la regió de Kairouan, una ciutat santa de l'islam.

Trets indiscriminats

Els establiments són l'Imperial Marhaba, de la cadena mallorquina Riu, i l'establiment veí, el Soviva, segons han informat a EFE fonts de les forces de seguretat. Segons aquestes mateixes fonts, dos homes armats han entrat als hotels i han disparat de manera indiscriminada contra les persones que han trobat, entre els quals hi havia turistes estrangers.

A les xarxes socials, s'han publicat algunes fotos de l'escenari de l'atemptat, com aquesta, tot i que no se n'ha pogut confirmar l'autenticitat amb total seguretat.

 

 

#терактвтунисе

A photo posted by Petr (@chervonec) on


Susa es una de les localitats turístiques més populars del nord d'Àfrica. Tunísia està en estat de màxima alerta des que el març passat van morir una desena de turistes en un atemptat al museu del Bardo.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut