Guerrero

28 morts a l'estat mexicà de Guerrero en una nova onada de violència lligada al narcotràfic

Nova onada de violència a Mèxic relacionada amb el narcotràfic. Almenys 28 persones han mort en les últimes hores a l'estat mexicà de Guerrero. Se sumen a les sis víctimes de divendres, mortes durant un funeral a Ciudad Juárez.

Actualitzat
Totes les víctimes estan relacionades amb el narcotràfic a Mèxic i totes a l'estat de Guerrero, al sud del país, un dels escenaris de la lluita entre els diferents càrtels de la droga. La majoria de morts, disset, han estat localitzats en diferents punts de la zona turística d'Acapulco, en un cap de setmana amb una alta ocupació, ja que allà és pont. Entre ells hi ha presumptes narcotraficants i sis policies. Quatre han aparegut decapitats i amb les mans lligades.

La resta de víctimes, onze, s'han trobat a la regió de Tierra Caliente, on s'han enfrontat militars i sicaris.

La trentena de víctimes d'aquest dissabte se sumen a les sis que van morir divendres, després d'un tiroteig durant la celebració d'un funeral a Ciudad Juárez.

19.000 morts en la lluita contra els càrtels

Des que el president mexicà, Felipe Calderón, va posar en marxa una operació a gran escala per acabar amb el narcotràfic, quan va accedir al poder l'any 2006, 19.000 persones han mort al país per la guerra entre el govern federal i els càrtels.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut