28 detinguts en una operació contra tràfic de menors marroquins
28 detinguts en una operació contra tràfic de menors marroquins

28 detinguts, cinc a Catalunya, en una operació contra tràfic de menors marroquins

Dues organitzacions que es dedicaven al tràfic de menors marroquins han estat desarticulades. S'ha detingut 28 persones en total, quatre a Barcelona i una a Lleida. L'operació l'han duta a terme l'Europol i la Policia Nacional en diferents localitats espanyoles.

Els menors pagaven 2.000 euros per travessar la frontera en pastera, 5.000 per fer-ho amb moto d'aigua i 2.500 si viatjaven en vehicles o camions. Però si les condicions climatològiques eren adverses, el preu podia arribar als 8.000 euros.

En alguns casos, un cop arribaven a les costes espanyoles els traficants segrestaven els marroquins i exigien a les seves famílies 500 euros més per alliberar-los.

Alguns dels detinguts treballaven a un centre de menors no acompanyats, a Astúries. La investigació es va iniciar perquè es va detectar que en aquest centre havia augmentat força el nombre de menors marroquins procedents d'una zona pròxima al desert del Sàhara.

Una de les organitzacions criminals s'encarregava del transport clandestí dels menors des del Marroc fins a Espanya. L'altra s'ocupava de tots els tràmits una vegada ja eren a l'Estat, com ara indicar-los què havien de dir a les dependències policials o dur-los als centres.
Anar al contingut