Un camió carregat d'explosius s'ha activat al pas d'un vehicle militar al centre de Mogadiscio. (Reuters)
Mogadiscio

276 morts en un doble atemptat a la capital de Somàlia

RedaccióActualitzat

El balanç de víctimes mortals del doble atemptat que hi va haver dissabte a Mogadiscio, a Somàlia, ha pujat en les últimes hores fins a les 276 persones, segons han confirmat fonts sanitàries del país. Hi ha més de 300 ferits.

El primer atemptat s'ha produït al pas d'un vehicle de transport de tropes per la zona de Zope, en un carrer molt transitat de la ciutat. Un camió bomba ha fet explosió davant d'un hotel, en una zona plena de restaurants i edificis governamentals. La xifra de morts pot augmentar a les pròximes hores perquè alguns edificis han quedat completament destruïts i es tem que hi hagi més víctimes sota la runa.

La segona explosió es va produir dues hores després al districte de Medina. Segons els mitjans locals, la majoria de víctimes són civils.

Els hospitals estan completament desbordats i falten medicaments i sang per atendre els centenars de ferits.

Es tracta de l'atac terrorista més sagnant comès a la capital de Somàlia des de l'inici de la insurgència dels jihadistes d'Al-Shabab. Aquestes milícies, que volen imposar al país la versió més radical de la xaria o llei islàmica, controlen algunes zones rurals del sud i el centre del país.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut