Barcelona

275 trucades al 112, però cap incidència greu pel vendaval a les comarques de Barcelona

L'avís per fort vent encara es mantindrà a tota l'àrea de l'entorn de Barcelona fins a primera hora de la tarda. Els cops de vent de la matinada han arribat als 95 quilòmetres per hora a Premià i als 85 al Port Olímpic de Barcelona. Hi ha molts arbres tombats, així com motos i contenidors.

Actualitzat

Les fortes ventades superen els 80 km/h en punts poc habituals de les comarques de Barcelona.

El vent ha bufat durant tota la nit a les comarques de Barcelona en indrets en què el vent fort no és habitual. Les ventades van començar durant el vespre i s'han mantingut ben vives durant la matinada. El telèfon 112 ha rebut 275 trucades en relació amb incidències provocades pel vent, però cap de greu. A més, de la cinquantena de sortides dels Bombers de la Generalitat, 47 han estat a les comarques de Barcelona, i els bombers de la capital catalana han hagut d'atendre 31 incidències relacionades amb el vent.

Es tracta, sobretot, d'arbres tombats, com ara un plàtan de l'avinguda de l'Estadi, a Barcelona, que ha caigut sobre un cotxe que estava aparcat, però no ha provocat ferits. Durant una hora s'ha tallat el trànsit i s'ha desviat una línia d'autobusos. També ha caigut una palmera al passeig de Colom i a tota la ciutat hi havia motos i contenidors tombats per la força del vent. L'Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla Bàsic Municipal d'Emergències, com també han fet poblacions com Castelldefels, on el vent ha partit diversos arbres del passeig Marítim i ha desmuntat les terrasses dels xiringuitos. 

L'avís per fort vent encara es mantindrà a tota l'àrea de l'entorn de Barcelona fins a primera hora de la tarda. Els cops de vent de la matinada han estat:

  • 95 km/h a Premià de Mar.
  • 93 km/h a Font-rubí.
  • 90 km/h al Port Olímpic de Barcelona.
  • 87 km/h al Vendrell.
  • 85 km/h a Castelldefels.
  • 83 km/h a Vilafranca del Penedès.
  • 80 km/h a Gavà.

A la resta de Catalunya, el cops de la matinada han superat els 100 km/h. És el cas de Portbou, amb 113 km/h; Rojals, amb 111 km/h, i Siurana, amb 103.

El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís per vent per avui.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut