Benifallet

Extingit l'incendi que s'ha declarat a Benifallet entre la C-12 i el riu Ebre

Segons informa el Servei Català de Trànsit, la carretera C-12 està totalment oberta

RedaccióActualitzat

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit l'incendi de Benifallet, al Baix Ebre, a un quart de cinc d'aquesta tarda. El foc ha cremat dues hectàrees al costat del riu Ebre, a la partida del Figueral.

L'incendi ha començat a les deu del matí al costat d'una línia elèctrica, ha quedat estabilitzat a les 13.16 hores i controlat poc després de les quatre.

Els tres mitjans aeris que s'han desplaçat a la zona, però, no s'han pogut enlairar a causa del vent de mestral que hi bufa, que ha dificultat les tasques d'extinció. S'han activat 26 dotacions terrestres, però només n'han actuat setze, també a causa del vent.

L'incendi ha començat al costat del riu Ebre i ha avançat en direcció a la carretera C-12, que va de Benifallet a Rasquera. Com a mesura preventiva, aquesta via ha quedat tallada, però s'ha reobert al cap d'una estona. La C-12 era un punt clau, perquè a partir d'aquí hi ha molta vegetació i el foc podia propagar-se fàcilment.

Tot ha quedat en un ensurt, però els bombers tenien por que l'incendi pogués afectar la serra de Cardó, que és a tocar. Tot i això, Protecció Civil de la Generalitat manté la prealerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat).

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut