250 infants de Solsona creen una guia turística adreçada a les famílies visitants

250 infants de Solsona creen una guia turística adreçada a les famílies visitants

250 infants de Solsona creen una guia turística adreçada a les famílies visitants

Detall de la portada de la guia 'Solsona amb ulls d'infant. Una guia de la ciutat feta per a nens i nenes'. 4 d'octubre de 2017. (Horitzontal)

Detall de la portada de la guia 'Solsona amb ulls d'infant. Una guia de la ciutat feta per a nens i nenes'. 4 d'octubre de 2017. (Horitzontal)

ACN Solsona.-'Solsona amb ulls d'infant. Una guia de la ciutat feta per a nens i nenes'. Aquest és el títol de la publicació que sortirà a la llum aquesta setmana i que està elaborada per un total de 250 nens i nenes -des de P3 fins a 6è de Primària-, tots ells alumnes de l'escola El Vinyet de Solsona. Es tracta d'una guia turística adreçada a les famílies que visitin la ciutat i, entre d'altres, inclou descripcions de llocs per a visitar; explicacions sobre les festes i tradicions; plats típics de la zona; curiositats de la ciutat; o rutes a fer per la ciutat i els entorn en un matí, una tarda, un dia o un cap de setmana. La guia tindrà un preu simbòlic d'un euro i també es podrà trobar on-line. La directora de l'escola El Vinyet, Anna Tarrés, ha destacat que aquesta guia és una oportunitat per "donar a conèixer la ciutat des d'una visió molt innocent i propera com és la d'un infant".

El Quarto dels Gegants, el Pou de Gel o la Torre de les Hores són alguns dels llocs per visitar que prosa la guia elaborada per als 250 nens i nenes de 3 a 12 anys. A la publicació també s'hi troben recomanacions que els nens fan als visitants com ara anar al Parc de la Mina i cridar dins del túnel per fer eco o enfilar-se a la muntanya de cordes que hi ha al parc de l'Hort del Bisbe. Totes les fotografies i dibuixos que apareixen a la guia, que té una vuitantena de pàgines, estan fetes pels mateixos infants.La guia és fruit d'un projecte conjunt de l'escola El Vinyet de Solsona, l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i l'Ajuntament de Solsona, i ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Lleida. La directora de l'Agència de Desenvolupament, Glòria Domínguez, ha destacat que existeixen "molt poques guies com aquesta" i ha subratllat que "la mirada d'infant està plasmada en tota la publicació". "Els adults l'únic que vam fer va ser marcar els apartats que havia de tenir la guia i l'espai que havien d'ocupar, però hem intervingut el mínim possible en els continguts", ha destacat Domínguez. De la seva banda, la directora de l'escola El Vinyet, Anna Tarrés, ha explicat que el projecte va néixer arran d'una dinàmica que té el centre de "pensar una manera bonica de començar el curs següent". Aprofitant que el 2017 era l'Any Internacional del Turisme Sostenible, el centre va pensar de treballar un projecte a l'entorn d'aquest concepte. Tarrés ha destacat que la iniciativa ha estat una oportunitat molt gran per a l'escola, però considera que també és una "oportunitat de donar a conèixer la ciutat des d'una visió molt innocent i propera com és la d'un infant". Pel que fa a l'aprenentatge que n'han extret els infants, la cap d'estudis d'El Vinyet, Marta Valls, ha explicat que els mateixos alumnes diuen que "han après a decidir quins temes seleccionar, a com explicar els temes o a fer un treball de síntesi i resum". En aquest sentit, Valls ha explicat que "els nens ens deien que la guia havia de ser pels infants però al mateix temps que els adults no s'avorrissin". Un dels alumnes que ha participat en la redacció de la guia, Nahuel Rinaldi, ha explicat com es van organitzar. Segons ha dit, els més petits van dedicar-se a elaborar el contingut sobre els parcs i algunes festes i tradicions; els mitjans van ocupar-se de les curiositats, les receptes, les festes i tradicions i propostes per a fer durant un dia; mentre que els grans van encarregar-se de fer la introducció de la guia, l'explicació dels monuments, les curiositats i propostes per a fer durant dos dies. Els impulsors del projecte han elaborat 1.500 exemplars de la guia. Una part dels exemplars es distribuirà gratuïtament entre els seus autors, mentre que la resta es repartiran entre l'oficina de turisme i els establiments de la ciutat i es vendran a un preu simbòlic d'un euro.