Una factoria de vehicles (Reuters)
Una factoria de vehicles (Reuters)
Esplugues de Llobregat

25 detinguts, 19 a Catalunya, acusats de robar 200 cotxes de gamma alta i enviar-los al Paraguai

Els investigadors atribueixen al grup ara desarticulat el robatori de fins a 200 cotxes de gamma alta, que enviaven via marítima al Paraguai

Actualitzat

Els Mossos, la policia espanyola i l'Agència Tributària han desarticulat un grup criminal que robava vehicles de gamma alta a Catalunya i després els enviava via marítima al Paraguai. Els investigadors els atribueixen el robatori de fins a 200 cotxes, 125 dels quals a Catalunya. En l'operació s'han fet 25 detencions, 19 de les quals a Catalunya. 

La investigació ha estat coordinada per un jutjat d'Esplugues dels Llobregat. El cas es va obrir en detectar diversos contenidors amb vehicles i peces de cotxes de segona mà que estaven a punt de ser enviats amb vaixell cap al Paraguai. Al cap d'uns mesos es va confirmar que una gran quantitat dels vehicles robats s'havien recuperat al país sud-americà.

La investigació ha permès acreditar que diversos grups perfectament coordinats integraven l'organització criminal. Els grups espanyols eren els encarregats de robar els cotxes i de fer les gestions logístiques, com ara falsificar-ne la documentació, per traslladar-los cap al Paraguai.

A Catalunya s'han detingut fins a 19 persones a Barcelona, Terrassa, Granollers, Sabadell, Mollet del Vallès, Castellolí, Corbera de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts. També s'han fet sis detencions en diverses localitats de la resta de l'estat.

Anar al contingut