Barcelona

25.000 estudiants han començat la selectivitat amb una prova de llengua catalana que alumnes i professors han considerat "assequible"

Exàmens assequibles i normalitat en l'inici de les proves de selectivitat que prop de 25.000 alumnes catalans fan des d'avui fins dijous per accedir a la universitat. Aquest any s'examinen uns 400 alumnes més que el curs passat davant de 134 tribunals. La prova de català, l'escull de la convocatòria passada, aquest any s'ha resolt amb un text periodístic del Barça i un fragment de "La plaça del Diamant" de Mercè Rodoreda, que tant alumnes com professors han considerat assequible i equiparable a la de castellà. Del total d'alumnes presentats, 24.179 procedeixen del batxillerat, 492 són repetidors, 206 tornen a fer les proves per millorar nota i 8 han cursat segon de batxillerat a l'estranger.

Actualitzat

Avui dimarts, els estudiants s'han enfrontat a les matèries de llengua castellana i literatura, llengua catalana i literatura i llengua estrangera.

Demà dimecres se celebraran les proves d'història o filosofia, física, geografia i dibuix artístic, i biologia, mentre que l'últim dia, dijous, tindran lloc les proves de matemàtiques i matemàtiques aplicades, química i història de l'art.

Les poblacions on tenen lloc les proves són Barcelona, Bellaterra, Igualada, Manresa, Mataró, Terrassa, Vic i Vilanova, a la província de Barcelona; Figueres, Girona i Olot, a la província de Girona; Lleida i la Seu d'Urgell, a Lleida, i Tortosa, Reus i Tarragona, a la província de Tarragona.

Per demarcacions territorials, 18.873 estudiants s'examinaran a les comarques de Barcelona; 2.199, a les de Girona; 1.508, a les de Lleida, i 2.305, a les de Tarragona.

Els estudiants podran consultar el resultat de les proves el dia 7 de juliol als centres de secundària, encara que un parell de dies abans podran accedir a les seves qualificacions a la web del Consell Interuniversitari de Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut