Barcelona

232 vols cancel·lats en la segona jornada de vaga d'Iberia, la meitat a Catalunya

La primera jornada d'aturades va tenir un seguiment massiu, segons els sindicats, i els serveis mínims es van complir sense problemes.

RedaccióActualitzat
Aquest dimarts s'han cancel·lat 232 vols, la majoria d'Iberia, en la segona jornada de vaga de l'aerolínia per protestar contra un ERO que afectarà 3.800 treballadors. Del total de cancel·lacions, 131 han estat vols operats a Barcelona, ja sigui per Iberia o per Vueling. Dilluns van ser més de 200 vols els que es van quedar a terra, la immensa majoria de Vueling. La companyia de baix cost és la que més operacions fa des de la capital catalana. Vueling es va veure afectada per la vaga perquè no disposa de serveis propis de terra i depèn del servei que li presta Iberia. Igualment, altres companyies amb serveis contractats a Iberia, com ara el transport de maletes, van tenir cancel·lacions.

El primer dia de vaga va ser pacífic a Barcelona i va tenir un seguiment de gairebé el 100% dels treballadors. A Madrid, en canvi, hi va haver enfrontaments entre la policia i els treballadors que es manifestaven a l'exterior de la T4. Més de 2.000 treballadors es van reunir a les portes de la terminal 4 de Barajas, la base d'Iberia, per dirigir-se als taulells de British Airways. Els sindicats d'Iberia diuen que l'ERO que pesa sobre ells és conseqüència directa de la fusió entre la companyia espanyola i British. La policia no va poder desallotjar la zona, davant el gran nombre de manifestants, i va acabar detenint cinc persones.

La companyia assegura que, pel que fa als passatgers i els vols, la normalitat va ser gairebé total i que els serveis mínims es van complir, com esperen que es compleixin aquest dimarts en la segona jornada de vaga.

La vaga d'Iberia és la més llarga que s'ha convocat a la companyia fins ara, un total de quinze dies, i el motiu és l'ERO que afectarà 3.800 treballadors, el 19% de la plantilla.

Des dels sindicats es denuncia que Iberia fa temps que externalitza els passatgers i així mira de justificar pèrdues de 850 milions en quatre anys. És així que miren de justificar els 3.800 acomiadaments que es preveuen, 120 dels quals a Catalunya.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut