Palerm

224.000 immigrants creuen el Mediterrani per arribar a Europa des de principis d'any

Més de dues mil persones han perdut la vida durant la travessia, segons les últimes dades de les Nacions Unides

Actualitzat

El rescat d'unes 400 persones d'una embarcació que va naufragar dimecres a les costes de Líbia és un dels més greus en un any nefast pel que fa a les víctimes mortals de la immigració al Mediterrani, que ja superen les 2.200, segons dades de l'ONU.

Des de començaments d'any, 225.000 immigrants han arribat a Europa a través del Mediterrani. D'aquests, més de la meitat van desembarcar a Grècia. Un augment del 750 per cent. L'ONU ha denunciat el caos que es viu a les costes gregues. De fet, el primer ministre grec, Alexis Tsipras, ha alertat que les infraestructures del país no poden afrontar l'arribada de tants immigrants i reclama que la Unió Europea demostri la seva solidaritat.

A l'embarcació naufragada hi viatjaven unes 600 persones. De moment, uns 25 cossos han pogut ser recuperats, però n'hi ha dotzenes que estan desapareguts després que la barca es va enfonsar quan feia poc que havia abandonat la costa líbia.

A bord del vaixell de la marina irlandesa que els va rescatar, els supervivents han arribat a Palerm, on han estat atesos per diverses ONGs i els serveis d'emergències italians, que els han donat menjar, aigua i objectes de primera necessitat. Sis supervivents més van ser evacuats amb helicòpter cap a un hospital amb problemes de salut.

"Una altra tragèdia horrible ha succeït al Mediterrani. Els refugiats i els immigrants no es mereixen morir buscant una vida millor", ha assegurat la portaveu de l'Agència de l'ONU per als Refugiats (ACNUR) Melissa Fleming.

Metges Sense Fronteres ha criticat durament l'actitud de la Unió Europea en aquesta crisi. L'organització afirma que el 70% de les persones que travessen el Mediterrani tenen dret d'asil reconegut i, en canvi, Europa se'n desentén.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut