Barcelona

22 detinguts en una operació contra una xarxa de ciutadans xinesos acusats d'extorsionar compatriotes seus

Els Mossos escorcollen tres joieries del Passeig de Gràcia de Barcelona, entre elles la joieria Rabat, per buscar documentació sobre un possible blanqueig de diners

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra porten a terme una operació contra una presumpta xarxa de ciutadans xinesos acusats d'extorsionar compatriotes seus residents a Catalunya que regentaven diversos comerços. En aquesta operació contra la màfia xinesa, s'han detingut 22 persones.

L'actuació dels agents ha començat cap a les set del matí i s'han fet 13 escorcolls en diversos habitatges a Barcelona, i també a Badalona i a Santa Coloma de Gramenet. Les investigacions s'han traslladat a tres joieries del passeig de Gràcia de Barcelona, on els Mossos han buscat informació d'un possible blanqueig de diners de manera il·lícita. A la joieria Rabat, al número 94 del passeig, s'hi han presentat agents dels Mossos i una quinzena de funcionaris de l'Agència Tributària.

El centre d'actuacions d'aquesta presumpta xarxa, però, era al carrer Bailèn de Barcelona, d'on s'han endut detinguts sis homes de nacionalitat xinesa. Han marxat passades les onze del matí en tres cotxes policials després de quatre hores d'escorcolls en un domicili.

Entre les acusacions sobre els detinguts, el de tràfic de drogues i de formar part d'una banda criminal que extorsionava ciutadans de la mateixa nacionalitat. Als detinguts també se'ls relaciona amb suposats delictes econòmics. Fonts periodístiques apunten que la xarxa també hauria fet apallissar propietaris d'establiments de nacionalitat xinesa.

En l'escorcoll, coordinat per la Unitat Central de Bandes Criminals dels Mossos d'Esquadra, també hi ha intervingut una unitat canina dels Mossos. La policia s'ha endut diverses bosses amb material.

A diferència d'altres operacions d'aquest tipus, agents dels Mossos de paisà han fet identificar els periodistes, han fet fotografies dels DNI i han demanat els números de telèfon mòbil.

La investigació per desmantellar aquest grup va començar fa mesos. No han transcendit, de moment, més detalls, perquè el jutge del jutjat número 24 de Barcelona que porta el cas ha decretat secret de sumari. En qualsevol cas, l'operació continua oberta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut