Hamburg

200 detinguts en la segona jornada de disturbis nocturns a la cimera del G-20

Avui, dissabte, hi ha convocada una gran manifestació, i les autoritats de la ciutat han demanat més reforços policials davant la previsió d'enfrontaments greus

RedaccióActualitzat

Segona nit d'aldarulls a la ciutat d'Hamburg, on se celebra la cimera del G-20. Una nova escalada de violència ha esclatat a prop del centre de congressos on es reuneixen els líders de la cimera.

Les manifestacions de l'esquerra més radical han desembocat en el saqueig i incendi de comerços i en enfrontaments amb la policia. Hi ha uns 200 manifestants detinguts i la policia ha informat que hi ha 197 agents ferits.

 

 

Grups de manifestants han fet barricades i han incendiat cotxes i comerços al districte de Schanzenviertel. Alguns portaven còctels Molotov i anaven armats amb barres de ferro amb què s'han enfrontat amb la policia.

 

 

Les autoritats d'Hamburg han demanat més reforços policials davant la violència de les protestes. La policia ha obert una pàgina a internet perquè els ciutadans puguin pujar de forma anònima vídeos i fotografies que ajudin a identificar els protagonistes dels disturbis.

 

A la ciutat es prepara un dissabte calent. Hi ha convocada una manifestació que es preveu massiva i per la qual les autoritats han demanat reforços. El lema de la marxa serà "Solidaritat sense fronteres en lloc de G-20".

Angela Merkel ha qualificat els actes violents d'inacceptables.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut