Fotografia de grup a Igualada dels organitzadors del Festival de Corals Joves de Catalunya. 27 de setembre de 2017. (Horitzontal)
Fotografia de grup a Igualada dels organitzadors del Festival de Corals Joves de Catalunya. 27 de setembre de 2017. (Horitzontal)

200 cantaires participaran a Igualada a la primera edició del Festival de Corals Joves de Catalunya

Actualitzat

ACN Igualada.-Igualada acollirà el cap de setmana del 6 al 8 d'octubre la primera edició del Festival de Corals Joves de Catalunya, que portarà a la ciutat 200 cantaires d'una desena de corals diferents d'arreu del país. L'objectiu del festival és que els cantaires puguin compartir música i experiències, fer descobrir joves talents i crear cohesió entre els cors, segons ha explicat el president de la Federació de Corals Joves de Catalunya, Gerard Molina. La iniciativa inclourà diferents tallers i concerts que tindran lloc a diversos espais de la ciutat. A banda de les actuacions que faran les pròpies corals participants, també hi haurà els concerts de la coral InCrescendo, guanyadors del programa 'Oh Happy Day', i del Revoice International Vocal Ensemble, una formació de 32 joves cantants de 25 països diferents.

La Federació de Corals Joves de Catalunya ha donat a conèixer aquest dimecres a Igualada els detalls del Festival de Corals Joves de Catalunya, que tindrà lloc a Igualada del 6 al 8 d'octubre. Es tracta del primer cop que s'organitza aquesta iniciativa i, segons ha detallat el director de la Federació, Gerard Molina, l'objectiu és que tingui continuïtat en el temps i es pugui organitzar en diferents ciutats, tot i que no de forma anual.El festival arrencarà el divendres 6 d'octubre a les nou del vespre amb un concert inaugural de Cors d'Òpera a la Basílica de Santa Maria. L'actuació servirà per homenatjar el mestre Joan Montaner i Guix en el cinquantè aniversari de la seva mort i anirà a càrrec d'uns 200 cantaires de diferents cors locals. A més, tindran l'acompanyament de la Jove Orquestra Simfònica de l'Anoia dirigida per Josep Miquel Mindán.A partir d'aquí, al llarg de dissabte i diumenge es desenvoluparan actuacions i tallers en diferents escenaris. Els tallers estaran impartits pel subdirector de l'Orfeó Català, Pablo Larraz; pel basc Basilio Astúlez; i la cubana Michèle Alderet, directora musical del programa 'Oh happy day'. A més, la catalana Elisenda Carrasco dirigirà les formacions corals infantils d'Igualada.El concert de clausura del Festival tindrà lloc diumenge a dos quarts de set del vespre al Teatre Municipal l'Ateneu i aplegarà una mostra dels diferents tallers que s'hauran desenvolupat al llarg de tot el cap de setmana. Està previst que uns 250 cantaires pugin a l'escenari.La Federació de Corals Joves de Catalunya està formada per 23 formacions catalanes -entre les quals hi ha la coral Xalest d'Igualada- i una formació de les Illes Balears. La iniciativa compta amb el suport del departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada, la Generalitat de Catalunya i el Festival Europeu de Cors Joves de Basilea.

Anar al contingut