Barcelona

2.000 persones corren a Barcelona per incentivar l'esport en els trasplantats

2.000 persones han corregut a Barcelona a la primera cursa solidària Transplant Run, per demostrar que els malalts amb òrgans trasplantats poden fer vida normal. La cursa s'ha organtizat en motiu del Dia Internacional del Trasplantament.

RedaccióActualitzat
2.000 persones han corregut a la primera cursa solidària Transplant Run, que s'ha realitzat a Barcelona amb motiu del Dia Internacional del Trasplantament. L'objectiu de la cursa ha estat promoure l'esport entre les persones que han estat trasplantades i per conscienciar la població sobre la donació d'òrgans.
 
La majoria de corredors han estat familiars i amics, però també hi havia trasplantats que han volgut demostrar que poden fer vida normal. És el cas de Nani López de Sagredo, esportista aficionat trasplantat de fetge que practica triatló i que és l'únic trasplantat de fetge al món que ha completat una Ironman. Assegura que "m''agrada que la gent que estigui malalta em pugui veure com a exemple que les coses se superen".
 
La cursa l'ha organitzat la Societat Catalana de Trasplantaments i la farmacèutica Novartis. Els metges asseguren que el paper dels medicaments és crucial perquè els trasplantaments siguin viables.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut