Els doctors Josep Brugada, Antonio Russy, Josep Tabernero i Antonio de Lacy, alguns dels noms destacats de la llista
Barcelona

18 metges de Barcelona a la llista dels millors facultatius espanyols

Actualitzat

Un total de 18 metges barcelonins figuren en la llista Forbes dels millors metges d'Espanya. Barcelona es reconeix així com una de les ciutats que més talent mèdic agrupa.

La revista "Forbes" fa un repàs dels doctors més significatius de cada especialitat i destaca que gran part dels metges esmentats ofereixen el seu servei i experiència tant en hospitals de la xarxa pública com en clíniques privades de Catalunya.

Cardiologia

Hi figuren el cap de la Secció d'Arrítmies de l'hospital pediàtric Sant Joan de Déu i consultor sènior en Cardiologia, Arrítmies i Mort Sobtada de l'Hospital Clínic de Barcelona, Josep Brugada.

També hi apareix el cardiòleg Julio Carballo, cap del Servei de la Unitat de Cardiologia Hemodinàmica i Intervencionista del Centre Cardiovascular Sant Jordi-El Pilar, i el cirurgià vascular Xavier Ruyra, cap del Servei de Cirurgia Cardíaca del Germans Trias i Pujol de Badalona i director dels respectius programes de la Teknon i Centre Cardiovascular Sant Jordi-El Pilar.

Ginecologia - Obstetrícia

De l'àmbit de ginecologia, destaca Guillem Cabero, especialitzat en l'estudi i investigació en medicina maternofetal, i que ara desenvolupa la seva activitat a l'Hospital Vall d'Hebron i l'Hospital Quirónsalud Barcelona. També el director del Departament d'Obstetrícia, Ginecologia i Reproducció Assistida de l'Hospital Universitari Dexeus, Pedro N. Barri, considerat una eminència en el camp de la reproducció assistida. Un altre professional del mateix camp que apareix a la llista és el doctor Ramon Aurell, director mèdic de l'equip de Reproducció Assistida de l'Hospital Quirónsalud Barcelona.

Medicina Interna

En el camp de la Medicina Interna, el doctor Ángel Charte és un dels més destacats, com a director de l'equip mèdic del Campionat de MotoGP, i que també exerceix la seva activitat com a cap del Departament de Medicina Interna de l'Hospital Dexeus. En el mateix camp destaquen els noms de Miquel Vilardell, cap del servei de medicina interna de l'Hospital Vall d'Hebron, que també és consultor sènior en el Departament de Medicina de l'Hospital Universitari Dexeus. Rafael Esteban Mur és cap de Servei de Medicina Interna-Hepatologia de l'Hospital Vall d'Hebron i també desenvolupa la seva tasca a l'Hospital Quirónsalud de Barcelona, trajectòria que ha mantingut en paral·lel a l'ensenyament.

Neurologia Clínica i Neurofisiologia

Antonio Russi és un dels especialistes en Neurologia Clínica i Neurofisiologia més destacats en el diagnòstic i tractament de l'epilèpsia, malaltia neurològica. Actualment dirigeix la Unitat d'Epilèpsia del Centre Mèdic Teknon.

Cirurgia

En l'àmbit de la cirurgia, el doctor Pablo Clavel, de l'Hospital Quirónsalud Barcelona, és un dels especialistes de renom mundial en cirurgia d'esquena mínimament invasiva i cirurgia de reemplaçament de disc artificial.

En l'especialitat de la Cirurgia General, la vasta experiència del doctor Antonio de Lacy en l'ús de tècniques mínimament invasives l'han convertit en pioner en la cirurgia laparoscòpica a través de la incisió única en l'obesitat. Actualment, exerceix tant en centres públics com privats com a cap de Servei de Cirurgia Gastrointestinal de l'Hospital Clínic de Barcelona i en l'Institut Quirúrgic de l'Hospital Quirónsalud de Barcelona.

Oncologia

El doctor Rafael Rosell també és un altre dels oncòlegs més prestigiosos del panorama mèdic nacional, i actualment és cap de l'Institut Oncològic de l'Hospital Universitari Dexeus i director del Programa de la Biologia del Càncer i la Medicina Personalitzada en l'Institut Català d'Oncologia ICO- Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

El director del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIO) i director mèdic de l'Institut Oncològic Baselga de l'Hospital Quirónsalud, Josep Tabernero, també figura en el llistat.

Oftalmologia

En oftalmologia destaca el treball d'Elena Barraquer, directora mèdica adjunta del Centre d'Oftalmologia Barraquer des del 2002, on també coordina l'atenció al pacient.

D'altra banda, reconeix el treball del doctor Amadeu Carceller, cap del Servei d'Oftalmologia de l'Hospital Quirónsalud Barcelona, que ha estat guardonat amb el segon premi a la millor comunicació durant la 38 conferència de la Societat Catalana d'Oftalmologia.

Traumatologia

En traumatologia són coneguts alguns doctors per la seva vinculació a l'esport, com és el cas del metge Xavier Mir, cap de la Unitat de Cirurgia de Mà i Microcirurgia del Departament de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de l'Hospital Dexeus, que ha realitzat cirurgies a pilots de motociclisme com Jorge Lorenzo, Márquez i Pedrosa.

També hi apareix destacat el doctor Ramon Cugat, president del Consell Mèdic de la Mutualitat Catalana de Futbolistes de la Reial Federació Espanyola de Futbol, director del Departament de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Quirónsalud Barcelona.

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut