Palau de Longoria, a Madrid, on hi ha la seu de la SGAE
Palau de Longoria, a Madrid, on hi ha la seu de la SGAE (Reuters)
Madrid

18 detinguts en l'operació que investiga socis de la SGAE i algunes TV per frau

La Societat General d'Autors i Editors assegura en un comunicat que la investigació no afecta l'entitat, sinó alguns associats i un extreballador

RedaccióActualitzat

Almenys 18 detinguts en una operació policial en marxa, en la qual s'està registrant la seu de la SGAE a Madrid i diverses cadenes de televisió.

S'investiga la pràctica coneguda com "la roda", que consisteix a aprofitar-se del repartiment dels drets d'autor en programes nocturns. Es tracta de temes lliures de drets, als quals es fan "falsos arranjaments", que es registren com a nous i s'emeten de nit en "connivència" amb els responsables de diverses cadenes per generar drets d'autor per a ells mateixos.

Segons fonts policials, la investigació no se centra en la SGAE com a institució sinó en determinats socis que haurien participat en una trama de falsos arranjaments.

La Policia Nacional està recollint informació sobre "l'organització criminal" que es dedica a la "creació de música de baixa qualitat, registrant falsos arranjaments sobre obres musicals de domini públic i titularitzant-les a nom de testaferros i empreses editorials". Es tractava, segons el cos, de "generar un enriquiment injust".

 

La Societat General d'Autors i Editors matisa en un comunicat que col·labora amb els escorcolls i que això no afecta l'entitat, sinó alguns associats i un extreballador. Afegeixen que l'actual junta directiva fa anys que lluita contra aquest problema tant des de la via judicial com a través d'un procés de mediació.

Anar al contingut