Madrid

164 detinguts en una operació contra el blanqueig de capitals en botigues de compravenda d'or

Gran operació policial contra el blanqueig de capitals i frau fiscal en locals de compravenda d'or. Un total de 164 persones han estat detingudes a diferents zones de l'estat espanyol. El dispositiu també ha permès confiscar 6,5 tones d'or i plata. Segons fonts del Ministeri de l'Interior, s'han bloquejat comptes i actius per un valor superior als 16 milions d'euros.

RedaccióActualitzat

La policia ha detingut 164 persones en una gran operació a tot l'Estat contra el blanqueig de capitals i el frau fiscal en establiments de compravenda d'or. L'operatiu ha permès confiscar 6,5 tones d'or i plata, 1,69 milions d'euros en efectiu, 52 cotxes i motos, i dos vaixells. Fonts del Ministeri de l'Interior han informat que s'han bloquejat comptes i actius per un valor superior als 16 milions d'euros.

Les forces de seguretat han fet escorcolls en 88 establiments de compravenda d'or oberts al públic i també de diferents domicilis. Uns 600 investigadors de la policia i de l'Agència Tributària han participat en aquesta operació. La trama feia servir empreses fictícies i testaferros per introduir joies robades en el circuit legal i defraudar en el pagament d'impostos, segons la Direcció General de Policia.

El director general de la Policia, Ignacio Cosidó, farà aquest dijous una compareixença informativa per explicar els detalls d'aquest dispositiu conjunt amb l'Agència Tributària.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut