Avisos de fred per dimarts (Meteoalarm)
Avisos de fred per dimarts (Meteoalarm)

16 països d'Europa, en avís per fred

El fred extrem dels últims dies remet però es manté dins l'excepcionalitat

Nestor GómezActualitzat

El fred siberià que ha castigat la meitat est d'Europa, inclosa la part mediterrània, continuarà ben viu durant les properes jornades.

Si bé el fred més extrem ha començat a remetre, això no implica que abandoni els valors de l'excepcionalitat. Ahir, 17 països d'Europa tenien activats avisos per fred, dels quals 4 el tenen a nivell vermell, és a dir, situació meteorològica molt perillosa, per fred excepcionalment intens i que pot implicat risc per a la vida en àrees extenses, segons Meteoalarm, i eren: Grècia, Croàcia, Montenegro i Sèrbia. Algunes temperatures màximes de dilluns van aturar la pujada del mercuri -15 ºC a Sarajevo, -12 ºC a Pristina, -9 a Sofia, -7 ºC a Bucarest i -4 ºC a Zagreb.

Avui, menys fred però encara ben intens

La massa d'aire siberiana afluixarà una mica, però no marxarà ni de bons tros. Fins dimecres seguirà amb un fred rigorós, després hi haurà una pausa fins dissabte, quan tornarà una altra glopada molt intensa d'aire fred que afectarà les mateix regions amb nevades més intenses.

16 països europeus tenen activades les alertes per fred, tots situats a l'est i sud d'Europa. Un cop més, l'avís és vermell de situació molt perillosa a Croàcia, meitat sud de Sèrbia, extrem nord de Grècia i tot Montenegro, segons Meteoalarm.

 

Anar al contingut