L'entrada del CIE d'Aluche, a Madrid, en una imatge d'arxiu
L'entrada del CIE d'Aluche, a Madrid, en una imatge d'arxiu
Madrid

16 migrants del CIE d'Aluche, a Madrid, li prenen la clau a un policia i es fuguen

5 els han detingut poc després. El sindicat ASP es queixa de la precarietat en què hi treballen els agents de policia

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres al vespre hi va haver una fuga de migrants internats al CIE d'Aluche, a Madrid. Després de sopar un grup d'interns de nacionalitat algeriana van prendre-li a un policia la targeta que obre les portes del centre i 16 van aconseguir fugir.

Segons fonts de la Policia Nacional, dos dels fugats els van detenir poc després, i al llarg de la nit en van detenir tres més, de manera que només 11 han aconseguit escapar-se de manera efectiva.

El sindicat Alternativa Sindical de Policia, ASP, ha denunciat el fet. Segons han assegurat en un comunicat publicat a Twitter, els agents que treballen en aquest CIE estan desprotegits:

 


Responsables d'aquest sindicat han assegurat que només hi havia 8 policies de guàrdia al centre per gestionar els més de 150 interns que hi ha:

"Aquesta ja és l'enèsima fuga del CIE d'Aluche, on, de manera incomprensible, els comandaments responsables van permetre allotjar 60 algerians a la mateixa planta, amb el risc que això comporta de crear-hi guetos."

Una fuga i un motí

El novembre del 2016 ja hi va haver una fuga similar en aquest CIE. Llavors van ser 13 els interns que van aconseguir fugir després de provocar una apagada elèctrica.

Un mes abans, un altre intent va acabar amb l'amotinament d'una trentena d'interns. Després de passar 12 hores al terrat del CIE, van tornar a entrar al centre de manera voluntària.

 


 

 

 

 

ARXIVAT A:
MigracionsPolicial
Anar al contingut