L'epidèmia de grip ha fet pujar les visities a urgències
L'epidèmia de grip ha fet pujar les visities a urgències

157 morts per grip a Catalunya, en una de les epidèmies més fortes dels últims anys

També s'ha allargat més del que és habitual

RedaccióActualitzat

L'epidèmia de grip d'aquest any es pot qualificar de moderada, tot i que ha estat una de les més fortes dels últims anys i que ha durat més. En total ha causat la mort de 157 persones a Catalunya, moltes més que l'any passat, quan hi va haver 90 morts.

Des de finals de desembre, quan es va decretar la fase d'epidèmia, fins a principis de febrer, hi ha hagut 1.298 casos greus en què s'ha necessitat hospitalització.

El Departament de Salut, que aquest divendres ha fet balanç de la grip estacional, assegura que els pacients milloren a l'hora d'anar o no a urgències dels hospitals, i molts ja han estat atesos als CAP o en domicili. D'aquesta manera s'ha rebaixat la saturació de les urgències hospitalàries.

 

Els metges asseguren que, de moment, l'única eina que tenen per protegir la gent de la grip és la vacuna. Aquest any s'han vacunat més d'1 milió de persones. Una de les novetats positives, segons els experts, ha estat un gran increment de vacunació de dones embarassades, que ha passat del 3% l'any passat al gairebé 23% aquest any.

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut