Unes trenta persones estan enfilades a la tanca de Melilla.
Unes trenta persones continuen enfilades a la tanca de Melilla.
Melilla

15 immigrants d'un grup de 250 aconsegueixen saltar la tanca de Melilla

Un grup de 250 persones ha intentat entrar a Melilla, una setantena han estat enfilats durant hores a la tanca, però només 15 hi han aconseguit entrar

RedaccióActualitzat

Aquesta matinada, desenes d'immigrants han intentat saltar la tanca de Melilla, que separa Espanya del Marroc. De 250 persones, 15 han aconseguit entrar a territori espanyol. Una setantena s'han quedat enfilats a la tanca durant hores. L'últim immigrant ha baixat per voluntat pròpia, 11 hores després.

El nou intent s'ha produït cap a les cinc de la matinada. Es calcula que més de 250 persones han intentat l'assalt. Alguns dels immigrants, uns 15, han pogut saltar i han estat traslladats al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants. Quatre han hagut de ser atesos a l'Hospital Comarcal.

Una setantena, segons la delegació del govern espanyol, han aguantat durant hores enfilats a la tanca. Un d'ells ha pujat dalt d'un fanal. Junts, han cantat el ja tradicional "bosa, bosa", és a dir: victòria, victòria. Al cap d'11 hores, però, n'ha baixat l'últim, que ha estat lliurat al Marroc.

El 13 d'agost passat, alguns dels immigrants que van aconseguir enfilar-se a la tanca s'hi van estar fins a 16 hores.

Feia dues setmanes que Melilla tenia un ambient de calma relativa, ja que l'últim intent d'entrar-hi va ser el 15 d'agost.

Tot i així, la situació aquests dies és d'alerta màxima, perquè gairebé cada dia es veuen grups de persones que intenten acostar-se a la tanca i saltar-la.

Anar al contingut