15 diputats britànics denuncien la "persecució" a Forcadell i insten el govern espanyol a reconsiderar la seva actitud

Actualitzat

ACN Londres. - Un grup de 15 diputats britànics de partits polítics diversos ha denunciat aquest dijous la persecució a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a la Cambra dels Comuns. La moció, impulsada pel diputat del Partit Independentista Escocès (SNP), George Karavan, assegura que Forcadell "pot ser inhabilitada per haver permès un debat parlamentari". Una situació que, "més enllà del que estableixi la Constitució", assegura la moció, és "lamentable" i "pot establir un precedent perillós". El text, que també es fa ressò de "la velocitat excepcional amb què s'ha gestionat el cas", demana al govern espanyol que ho reconsideri i que resolgui la situació "a través del diàleg".

En una carta dirigida a la premsa, Karavan considera que Forcadell "serà jutjada per haver facilitat un procés democràtic" i "haver permès un debat parlamentari sobre la independència". Una situació que, segons el text, "hauria de preocupar tots els demòcrates". A més, el diputat de l'SNP assegura que Forcadell "no va utilitzar el seu càrrec com a presidenta del Parlament per donar suport a la independència de Catalunya" sinó que el seu "delicte" és permetre, en un Parlament on hi ha una majoria clara a favor de la independència, votar sobre la possibilitat de celebrar un referèndum.

"Sigui quina sigui la posició respecte a aquesta qüestió, es tracta d'un clar cas que pertany a l'esfera de llibertat d'expressió", asseguren els signants, que també alerten que el judici "només generarà rancor entre la societat catalana".

Signants de tres partits

A més de Karavan, donen suport a la moció 10 membres de l'SNP; Margaret Ferrier, Douglas Chapman, Philippa Whitford, Carol Monaghan, Ian Blackford, Ronnie Cowan, Jim Cunningham, Tommy Sheppard, John Nicolson i Margaret Ritchie.Tots els representants del partit nacionalista gal·lès, Plaid Cymru, a Westminster també han signat la moció; són Haywel Williams, Liz Saville-Roberts i Jonathan Edwards.Del Partit Socialdemòcrata i Laborista irlandès (SDLP), Mark Durkan ha subscrit la moció.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut