Barcelona

15.899 veneçolans residents a Catalunya voten en el referèndum contra Maduro

Els veneçolans de Barcelona han hagut de votar al carrer en aquesta consulta popular

RedaccióActualitzat

Milers de veneçolans residents a Espanya han participat aquest diumenge en la consulta popular convocada per l'oposició al voltant del procés constituent impulsat pel president de Veneçuela, Nicolás Maduro, per renovar l'Assemblea Nacional i redactar una nova Carta Magna. El chavisme ja ha avisat que el referèndum és il·legal.

Un total de 15.899 veneçolans residents a Catalunya  s'han organitzat per votar a les quatre capitals.

El "sí" s'ha imposat de manera gairebé unànime pel que fa al rebuig al canvi de la Constitució que impulsa el dirigent chavista.

A Barcelona tenien previst fer-ho al centre cívic Pere IV, del barri de les Corts, però sembla que hi ha hagut un malentès amb el permís municipal i han acabat instal·lant taules i urnes al carrer.

 

Segons Adriana Ruibal, responsable de l'organització, el regidor de Barcelona en Comú Agustí Colom ha anat personalment al centre aquest matí per comunicar-los que no podien fer el referèndum a l'edifici municipal.

Els organitzadors no havien demanat el permís municipal. Expliquen que ningú els va informar que calia un permís per fer una votació dins el centre.

A més, la portaveu assegura que la plataforma havia pagat 800 euros per l'ús del centre cívic a l'empresa concessionària que gestiona aquest tipus d'equipaments i atribueix a una qüestió "política" la decisió de l'Ajuntament d'impedir-los l'accés al local.

 

Malgrat no poder entrar al centre cívic, des de l'ajuntament expliquen que s'han cedit als organitzadors de la consulta cadires i taules per muntar el referèndum al carrer, davant de les portes del centre cívic. A més, la Guàrdia Urbana ha tallat el trànsit al carrer per garantir la mobilitat i la seguretat de la votació.

 

Des de primera hora del matí s'han format grans cues davant el centre cívic per poder votar.

A la resta de Catalunya no hi ha hagut cap incident i la consulta popular ha funcionat sense cap problema.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut