A Hodeida van arribant efectius governamentals per recuperar el control de la ciutat (EFE)
A Hodeida van arribant efectius governamentals per recuperar el control de la ciutat (EFE)
Hodeida

149 morts en un sol dia als combats entre forces governamentals i rebels al Iemen

Els combats d'aquest diumenge pel control de la ciutat portuària d'Hodeida també ha causat la mort de set civils

RedaccióActualitzat

Aquest cap de setmana hi ha hagut combats especialment mortífers a Hodeida, al Iemen, entre les forces progovernamentals i els rebels. Segons fonts militars i hospitalàries, els enfrontaments només d'aquest diumenge han causat 149 morts: 110 rebels, 32 soldats de l'exèrcit i forces de suport al règim i set civils.

Els rebels houthis, amb el suport de l'Iran, continuen resistint en alguns barris d'aquesta estratègica població portuària del Mar Roig, davant l'avançament dels efectius governamentals i de la coalició militar sota comandament de l'Aràbia Saudita, que basa la seva operació en atacs aeris. Per la ciutat d'Hodeida entra la majoria de subministraments que arriben al país, desfet per la guerra.

Els enfrontaments aferrissats no respecten cap línia vermella. Tampoc els hospitals, on hi ha ingressats la meitat dels infants del país, amb desnutrició severa i ara convertits en objectius militars.

 

 

Notícia relacionada: "L'Unicef: 'La guerra provoca la mort d'un nen cada deu minuts al Iemen'"

 

 

La coalició defensa l'actuació militar al·legant que vol capturar la ciutat sinó encerclar-la perquè els rebels no la puguin fer servir, diuen, com a punt de contraban d'armes amb l'Iran. Amb aquesta excusa, però, posen en risc 22 milions de persones que depenen d'ajuda humanitària.

Mentre l'ONU adverteix que estem davant de la pitjor catàstrofe humanitària del món, s'alenteix l'escenari de les converses de pau, que s'han ajornat fins a finals d'any.

Les forces del règim van començar la seva ofensiva sobre Hodeida el mes de juny. Els atacs s'han intensificat a principis d'aquest mes fins al punt que el balanç de morts ja arriba gairebé als 600: 460 rebels, 125 progovernamentals i 7 civils, segons fonts del govern iemenita.

 

ARXIVAT A:
Drets humansAràbia Saudita
Anar al contingut