Gent entrant a una oficina del SOC a Badalona. (Foto: Reuters)
Gent entrant a una oficina del SOC a Badalona. (Foto: Reuters)
Barcelona

145 detinguts i 275 imputats per crear empreses fictícies per facilitar l'atur a falsos treballadors

També hi ha 275 imputats. La Policia Nacional creu que han defraudat 7,8 milions d'euros creant empreses fictícies per fer falsos contractes de treball i cobrar posteriorment la prestació de desocupació. Entre els detinguts hi ha els administradors de les societats mercantils fictícies, però també alguns dels falsos treballadors

RedaccióActualitzat
La Policia Nacional ha detingut 145 persones i n'ha imputat 275 per haver defraudat, suposadament, 7,8 milions d'euros creant empreses fictícies per fer falsos contractes de treball i cobrar posteriorment la prestació de desocupació. Després de mesos d'investigacions, els agents han posat al descobert una trama per crear aquestes empreses, relacionades amb la construcció, serveis de neteja i jardineria.

Entre els detinguts hi ha els administradors de les societats mercantils fictícies, però també alguns dels falsos treballadors, que havien pagat per ser contractats i així poder optar després a cobrar fraudulentament el subsidi de desocupació.

La trama s'ha descobert després que la inspecció de la Seguretat Social i el servei de prevenció de delictes de la Tresoreria General de la Seguretat Social detectés dinou empreses que no tenien cap activitat real i efectiva.
Anar al contingut