Un capellà que fa un petó a la bandera d'Espanya a Talarn (ACN)
Un capellà que fa un petó a la bandera d'Espanya a Talarn (ACN)
Talarn

143 civils juren bandera a l'acadèmia militar de Talarn

Els civils han aprofitat que també juraven el mig miler d'alumnes aspirants a sergents de l'Exèrcit de Terra

RedaccióActualitzat

143 civils han jurat bandera a l'acadèmia de suboficials de Talarn, al Pallars Jussà, aprofitant que també ho feien el mig miler d'alumnes aspirants a sergents de l'Exèrcit de Terra.

Aquesta és una possibilitat que sempre està oberta. Tothom qui ho vulgui pot apuntar-s'hi a través de les subdelegacions del Ministeri de Defensa. Segons fonts de l'Acadèmia, la d'aquest dissabte és una xifra rècord.

Algun funcionari de l'Estat?

L'acte ha tingut més ressò després que transcendís que la subdelegació del govern a Lleida va convidar a assistir-hi els 1.700 funcionaris de l'Estat a la demarcació. Però, entre aquest col·lectiu, la resposta ha estat mínima.

La majoria d'assistens eren familiars dels alumnes de l'Acadèmia, persones a títol individual i una representació del grup de sometents de Lleida.

No s'ha certificat que hi hagin acudit treballadors públics d'organismes de l'Administració General de l'Estat a la demarcació que havien rebut la invitació.

La subdelegació del govern espanyol va fer extensiva a tots els funcionaris i a personal adscrit la invitació del director l'Acadèmia General Bàsica de Talarn, puntualitzant que era només una comunicació amb caràcter informatiu i en cap cas obligatori.

Rècord de l'any a Barcelona

El 27 de juny, més de 600 civils ja van jurar bandera a la caserna del Bruc de Barcelona, la xifra més alta de totes les jures civils celebrades a l'Estat l'any 2015, segons va informar el Ministeri de Defensa.

Anar al contingut