Hospital d'Olot
Hospital d'Olot
Olot

14 nois més són atesos a causa del brot de gastroenteritis de la Cerdanya

Ja hi ha més de 300 afectats

RedaccióActualitzat

Creix el nombre d'afectats pel brot de gastroenteritis de la Cerdanya. 14 menors han hagut de ser atesos aquesta matinada a l'Hospital d'Olot després d'arribar d'una estada esportiva a la comarca, durant la qual van esquiar a l'estació de Masella.

Els afectats són alumnes d'un institut d'Olot que presentaven símptomes lleus, com ara vòmits, marejos i diarrea. L'autobús els va dur directament al centre hospitalari, que va reforçar el servei d'Urgències per poder-los atendre. 

Ja hi ha més de 300 afectats.

Ningú ha requerit ingrés hospitalari

Els afectats no han requerit ingrés hospitalari i els primers símptomes del brot, que es va donar a conèixer aquest dijous, de tipus lleu, van aparèixer aquest dimecres al matí, abans de dinar, amb vòmits, nàusees i dolor abdominal, i en alguns casos també febre i diarrea.

Una part dels nens han estat atesos en centres d'atenció primària (CAP) i d'atenció continuada, mentre que altres han estat recollits pels seus pares.

La investigació epidemiològica i ambiental de l'ASPCAT va començar el mateix dimecres a partir de la notificació al Servei d'Urgències de Vigilància Epidemiològica de Catalunya amb l'objectiu de trobar l'origen del brot, i es van prendre les primeres mesures de control.

Anar al contingut