La "pastilla de l'endemà" es ven sense recepta a les farmàcies
La "pastilla de l'endemà" es ven sense recepta a les farmàcies

14 farmàcies a Catalunya han al·legat raons de consciència per no dispensar la píndola de l'endemà

El Tribunal Constitucional va avalar el dret d'objecció d'un farmacèutic de Sevilla per no vendre aquest anticonceptiu d'emergència

RedaccióActualitzat

14 farmàcies, de les 3.000 que hi ha a Catalunya, s'han negat a dispensar la píndola de l'endemà. El Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya i el Departament de Salut van firmar l'any 2009 un document que empara el dret d'objecció de consciència dels apotecaris. 

Totes les farmàcies, però, tenen alhora l'obligació d'adreçar els clients al centre de salut o la farmàcia més propera on puguin aconseguir la píndola postcoital.

La píndola és l'únic tractament pel qual els farmacèutics catalans s'han acollit al dret d'objecció de consciència. En sis anys no hi ha hagut cap queixa per part de cap client.

D'altra banda, la Comissió Deontològica del Col·legi de Metges de Catalunya debatrà aquesta setmana els casos d'objecció de consciència a què es poden acollir els facultatius. 

Aquest dilluns, el Tribunal Constitucional va avalar el dret d'objecció d'un farmacèutic de Sevilla per no vendre aquest anticonceptiu d'emergència.  

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut