Imatge d'un dels registres domiciliaris fets a València. (Foto: EFE)
Les víctimes rebien una carta simulant que era del Ministeri de Justícia. (Foto: EFE)
València

14 detinguts per estafar més de 235.000 euros a través del mètode de les cartes nigerianes

Els estafats rebien una carta simulant que era del Ministeri de Justícia on se'ls informava que eren els titulars d'una herència

RedaccióActualitzat

La policia espanyola ha desmantellat a València i Madrid un grup organitzat que hauria estafat 235.000 euros a immigrants amb el mètode de les cartes nigerianes. S'han detingut 14 persones com a presumptes responsables de delictes d'estafa, organització criminal, blanqueig de capitals i falsificació documental.

Les víctimes rebien una carta simulant que era del Ministeri de Justícia on se'ls informava que eren els titulars d'una herència però que havien de pagar uns diners en concepte de tràmits, impostos i advocats. El cas es va destapar arran de la denúncia d'un home sud-africà a València que va pagar un total de 8.360 euros per les suposades despeses. L'home va sospitar de l'estafa quan li van reclamar altres quantitats de diners.

La policia ha fet sis registres domiciliaris a València i ha comissat 4.000 euros en metàl·lic, 11 ordinadors portàtils, 50 telèfons mòbils i 8 passaports falsos.

Anar al contingut