El director de FiraTàrrega seu a la dreta de la imatge somrient, acompanyat de representants de les companyies residents d'aquesta edició, aque…
El director de FiraTàrrega seu a la dreta de la imatge somrient, acompanyat de representants de les companyies residents d'aquesta edició, aquest dijous 6 d'abril (HORITZONTAL)

14 companyies artístiques tornen a convertir Tàrrega en zona de residències

ACN Barcelona.-Una quinzena de companyies participen enguany en el programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega, amb residències artístiques a la ciutat per preparar els espectacles que presentaran a la 37a edició de la Fira, al setembre. Companyies entre les quals hi ha enguany joves creadors de Xile, l'Uruguai i Portugal, país veí amb el qual el certamen vol estrènyer vincles. La idea de participació de la ciutadania i del públic -leitmotiv d'aquesta edició- serà present en els exercicis artístics d'aquestes companyies, que a més, ofereixen assaigs oberts a la ciutat. Entre els artistes catalans participants hi ha enguany Íntims Produccions, Los Galindos, Ferran Orobitg o Carla Rovira.

FiraTàrrega rebrà enguany 14 companyies estatals i internacionals (Portugal, Xile i Uruguai), que realitzaran residències artístiques a Tàrrega, per a preparar els seus projectes escènics, i que posteriorment es presentaran a la 37a edició de FiraTàrrega 2017, del 7 al 10 de setembre. Les seves propostes representaran el 30% de la programació de la Fira.És la setena edició del programa de suport a la creació de la Fira -des que Jordi Duran en va assumir la direcció-, com una via pròpia i complementària a la fórmula clàssica de les coproduccions. A través d'aquest programa la Fira dinamitza i acompanya els processos de creació artística que tinguin un ingredient clar de recerca i d'innovació en l'àmbit de les arts de carrer, així com aquells que continguin elements de participació activa per part de la ciutadania. Són sobretot propostes d'artistes joves, però amb algunes excepcions com la que constitueix la companyia Los Galindos aquest any.Acollir les companyies al municipi i oferir-los-hi allotjament, trobar l'espai més idoni perquè practiquin i acabin representant el seu espectacle i acompanyar-les en totes aquelles necessitats que sorgeixin és la missió principal del programa, que compta amb una quantitat inicial de 3.000 euros per a cada projecte. L'altre tret distintiu del programa de Suport a la Creació és la voluntat d'apropar a la ciutadania de Tàrrega els processos de creació de les companyies seleccionades. I més enguany, que la 'participació' serà el leitmotiv de la cita. Per això, durant les residències de les 14 companyes, entre març i setembre, la majoria ofereixen almenys un assaig obert a la població. Aquest any se n'han programat un total de 14.

Anar al contingut