Antonio Alcaraz, l'expolicia condemnat per assassinar la cunyada i intentar matar la dona a Caldes de Malavella, el primer dia de judici (ACN)
Antonio Alcaraz, l'expolicia condemnat per assassinar la cunyada i intentar matar la dona a Caldes de Malavella, el primer dia de judici (ACN)
Girona

14 anys més de presó per a l'expolicia que va matar la cunyada a Caldes

Antonio Alcaraz haurà de complir 14 anys més entre reixes dels que va pactar en el primer judici quan va acordar una pena de 21 anys de presó

RedaccióActualitzat

L'expolicia de Girona Antonio Alcaraz haurà de complir 14 anys més entre reixes dels que va pactar en el primer judici quan va acordar una pena de 21 anys de presó per matar a ganivetades la cunyada i apunyalar la seva dona a Caldes de Malavella el 28 de maig del 2013.

A petició de l'acusat, el Tribunal Suprem va anul·lar el primer acord i va dictar que el judici s'havia de repetir. Però en aquesta segona sentència, la pena per a Alcaraz s'ha incrementat en catorze anys. Ha estat condemnat a un total de 35 anys de presó: vint per l'assasinat de la cunyada, cinc per lesions a la seva dona, i deu per lesions psíquiques a les nebodes, que van presenciar el crim. 

En la repetició del judici a l'Audiència de Girona, Antonio Alcaraz va assegurar que no recordava els fets i que només era conscient que la seva dona, ferida, li va demanar que la portés a l'hospital. També va explicar que quan va arribar a l'hospital va dir al vigilant que havia agredit la seva dona i que creia que havia matat una altra persona. L'expolicia es va definir com un cavaller que només volia salvar el seu matrimoni.

En el primer judici, l'Audiència de Girona el va condemnar a 21 anys de presó després que el seu advocat defensor i la fiscalia van pactar la condemna. Però Antonio Alcaraz va dir que l'havien pressionat i que l'acord s'havia fet sense el seu consentiment. Va portar el cas al Suprem i li va donar la raó, i també va ordenar repetir el judici.

Anar al contingut