Façana de l'Audiència de Barcelona
Façana de l'Audiència de Barcelona

14 anys de presó per a un veí de Canet per 5 anys d'agressions sexuals a la neboda

Actualitzat

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 14 anys i 3 mesos de presó un veí de Canet de Mar de 71 anys per haver agredit sexualment la seva neboda durant cinc anys, quan la nena en tenia entre 9 i 14.

La sentència, a la qual ha tingut accés Catalunya Ràdio, remarca l'inqüestionable poder coercitiu de l'home sobre una nena per atemorir-la prou fins a aconseguir sotmetre la seva voluntat.

El tribunal deixa clar que el que va començar com un delicte d'abusos, amb els anys es va convertir en un delicte d'agressió sexual consumat diverses vegades.

El text de la sentència remarca el xantatge psicològic que el condemnat exercia sobre la menor perquè no expliqués el que passava. L'home amenaçava la nena que, si ho feia, difondria per internet fotografies que li havia fet d'amagat.

Notícia relacionada: La meitat de les víctimes d'abusos sexuals a Catalunya són menors

A la sentència, s'hi afegeix que el condemnat va fer prevaler la seva superioritat tant d'edat com de parentiu. També concreta que l'home va voler ocupar la figura del pare de la nena, que, el 2010, quan van començar els abusos, va morir d'una malaltia.

Durant el judici, la mare de la víctima va explicar que ella també havia patit abusos del condemnat al domicili familiar.

El fet que l'home ja hagués consignat al jutjat 40.000 euros per indemnitzar la nena, diners que ja té la seva mare, li ha permès atenuar la condemna. La fiscalia demanava inicialment 44 anys d'internament.

Notícia relacionada: El Suprem fixa que un tocament sense consentiment és un abús sexual

Un cop hagi sortit de la presó, l'home, que està pendent d'una altra resolució judicial per un cas semblant, haurà d'estar deu anys en llibertat vigilada.

ARXIVAT A:
Agressió sexualMenorsJudicial
Anar al contingut