Madrid

135 persones han sortit d'Espanya per combatre amb Estat Islàmic

Ho ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que ha dit que 35 persones més han tornat a l'estat espanyol després de rebre entrenament

RedaccióActualitzat

El Ministeri de l'Interior calcula que 135 persones han marxat d'Espanya per lluitar al costat d'Estat Islàmic o alguns dels seus grups afins i que 35 persones més han tornat després de rebre entrenament a l'estranger. Les dades les ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" el ministre Jorge Fernández Díaz, coincidint amb una altra detenció vinculada al jihadisme aquesta matinada a Pamplona. Fernández Díaz ha explicat els motius de la detenció d'aquest home: "S'havia radicalitzat clarament. Estava fent una tasca de proselitisme entre algunes de les persones que anaven com a clients al seu local. Estava ja decidit a traslladar-se a Síria per integrar-se a Daesh. Facilitava fotos, vídeos i enllaços d'altres persones."

Aquest dimarts està previst que passin a disposició judicial els tres detinguts el cap de setmana a Granollers i Barcelona. Són una dona i dos homes, a qui també s'atribueix la captació i adoctrinament d'adeptes d'Estat Islàmic a les xarxes. El ministre espera que aquest mes s'aprovi i es posi en marxa el registre de passatgers sospitosos per l'Espai Schengen.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut