Acte commemoratiu del Dia Mundial en Memòria de les Víctimes d'Accident de Trànsit al Parc de la Ciutadella de Barcelona el 20 de novembre de 2…
Acte commemoratiu del Dia Mundial en Memòria de les Víctimes d'Accident de Trànsit al Parc de la Ciutadella de Barcelona el 20 de novembre de 2016. (Horitzontal)

131 persones han perdut la vida a la carretera durant aquest any, gairebé un 16% menys que el 2015

Actualitzat

ACN Barcelona.-Durant aquest 2016 han mort a la carretera 131 persones, gairebé un 16% menys que l'any passat. Així ho ha destacat aquest diumenge al matí el conseller d'Interior, Jordi Jané, durant l'acte que s'ha fet al Parc de la Ciutadella de Barcelona per commemorar el Dia Mundial en Record de les Víctimes d'Accident de Trànsit. Durant una entrevista al 3\/24, Jané ha alertat que la distracció al volant segueix sent la "primera causa dels sinistres" i ha dit que el preocupa "l'ús del telèfon mòbil" durant la conducció. El conseller ha detallat que enguany també ha baixat el nombre de ferits greus en accidents de trànsit però ha considerat que "mentre hi hagi una sola víctima serà massa". "No podem abaixar la guàrdia, ni les administracions ni els conductors, la majoria d'accidents de trànsit es poden evitar", ha reflexionat en veu alta.

Jordi Jané ha recordat que de cara al 2020 el seu departament té el propòsit de reduir un 50% la mortalitat a la carretera respecte al 2010. En aquest sentit, Jané ha informat que Interior "està complint aquest objectiu" malgrat l'accident de Freginals - on van morir 13 noies- i el sinistre de Pont de Molins -on van morir set persones. El conseller ha destacat que tot i que el nombre de persones mortes en accident de trànsit durant aquest 2016 ha baixat aquestes xifres "no són positives".Durant l'acte organitzat per l'associació Stop Accidents que s'ha fet aquest matí al Parc de la Ciutadella l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, han demanat reduir a zero el nombre de víctimes a les carreteres.L'esdeveniment ha reunit a desenes d'afectats i voluntaris a la Ciutadella, on han repartit clavells com ofrenes a les víctimes, i han llegit un manifest que demana a les institucions que l'educació viària sigui una prioritat política.

Anar al contingut