París

129 morts i 80 ferits greus en els pitjors atemptats de la història de França

Del total de víctimes, 103 ja han estat identificades

RedaccióActualitzat

Cadena d'atemptats amb arma de foc i explosius simultanis en sis localitzacions al desè i onzè districtes de la ciutat de París. Hi ha hagut 129 morts en els pitjors atemptats de la història de França. També hi ha una vuitantena de ferits molt greus.

Diumenge al vespre, un comunicat de l'organsme que gestiona els hospitals de París ha elevat per error la xifra a 132 morts, per la mort de tres ferits. El balanç oficial ha corregit la informació i manté la xifra en 129.

En total, 352 persones han estat ateses pels atemptats, comptant també els familiars de les víctiems que han rebut algun tipus d'atenció mèdica o psicològica.

Del total de víctimes, 103 ja han estat identificades. Almenys dos dels morts tenen nacionalitat espanyola.

Sis atacs simultanis

Un dels atemptats ha estat a les terrasses dels restaurants Le Carrillon i Petite Cambodge, al centre de la ciutat, que ha deixat 15 persones mortes.

També al centre de la ciutat, a prop de la plaça de la República, a la sala de concerts Bataclan, situada al número 50 del Boulevard Voltaire, hi ha hagut un altre dels tirotejos. Cap a les deu de la nit, actuava a la sala la banda californiana Eagles of Death Metal. Tres terroristes han entrat a la sala disparant i amb crits d'"Al·là és gran". Els assaltants han pres com a ostatges els clients.

 

La presa d'ostatges de Le Bataclan ha acabat quan la policia ha entrat a la sala de concerts, on s'han immolat els tres terroristes. Segons informacions de la policia a l'interior de la sala, s'ha comès una autèntica carnisseria. La policia ha trobat els cossos de més de 80 persones mortes només a l'interior del local.

Un altre dels atacs ha passat prop de l'estadi de futbol, l'estadi de França, on s'estava disputant un partit entre les seleccions d'Alemanya i França. El president Hollande, que assistia a l'esdeveniment esportiu, ha estat evacuat de la zona per seguretat. Als voltants de l'estadi hi ha hagut tres explosions que s'han sentit des de l'interior de l'estadi.

Almenys set dels assaltants de la cadena d'atacs han mort. Sis dels terroristes haurien mort fent explotar els cinturons bomba que portaven, tres a la sala Bataclan, tres més als volts de l'estadi de futbol, i un altre hauria estat abatut per la policia als carrers de París, segons les primeres investigacions.

 

La policia i l'exèrcit s'han desplegat per les zones on hi hagut els atacs. S'ha activat el protocol d'alerta màxima terrorista.

 

El president de la República, François Hollande, el primer ministre, Manuel Valls, i el ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve, s'han reunit des del primer moment per formar un gabinet de crisi.

François Hollande, que ha qualificat les accions d'"atacs terroristes sense precedents", ha decretat l'Estat d'emergènciai ha demanat als ciutadans que es quedin a casa. També ha ordenat el tancament de fronteres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut