El rei Felip VI i Mariano Rajoy, aquest dijous just abans de la desfilada de les forces armades
El rei Felip VI i Mariano Rajoy, aquest dijous just abans de la desfilada de les forces armades
Madrid

12-O marcat per la crisi institucional i política generada per la situació a Catalunya

La ministra de Defensa afirma que les forces armades "estan disposades a fer el que calgui", en una desfilada de la Hispanitat en què hi ha participat la Policia Nacional per primera vegada en més de 30 anys

RedaccióActualitzat

Aquest 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat, ha arribat enmig de la crisi institucional i política generada per la situació a Catalunya. Els reis Felip i Letícia han presidit la tradicional desfilada de les forces armades a Madrid, a la qual han assistit la majoria de líders polítics espanyols.

 

Aquest any, excepcionalment, també hi ha desfilat la Policia Nacional, per primera vegada en més de 30 anys. La presència d'aquest cos policial es va anunciar després de la seva actuació durant el referèndum de l'1 d'octubre, per bé que el Ministeri de Defensa ha assegurat que no hi ha relació i que s'havia pactat a finals d'agost.

 

Cospedal creu que no caldrà l'exèrcit a Catalunya

En aquest context, la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha afirmat abans de la desfilada que està convençuda que, "gairebé amb completa seguretat", no caldrà la intervenció de les forces armades a Catalunya. Cospedal, però, ha dit que estan preparades:

"Les forces armades tenen atribuïda la defensa de l'ordre constitucional, de la sobirania nacional i de la integritat territorial del nostre país, i estan disposades a fer el que calgui a les ordres del govern."

Segons Cospedal, l'exèrcit pot fer "moltes accions" de suport logístic o ajuda als cossos policials destinats a Catalunya.

 

Pablo Casado mostra el seu orgull a Twitter

El dirigent del PP Pablo Casado, que s'ha significat força els últims dies en la crisi política catalana, ha mostrat a Twitter la seva exaltació durant la desfilada, afirmant que "la Hispanitat és un dels esdeveniments més importants de la Història":

 


 

 

L'endemà de l'ultimàtum de Rajoy a Puigdemont

Tot plegat, l'endemà que Mariano Rajoy donés cinc dies al president Puigdemont perquè aclareixi si ha proclamat la independència. En cas afirmatiu, el 19 d'octubre, d'aquí vuit dies, seria la data límit perquè el president de la Generalitat rectifiqués. En cas contrari, el govern espanyol posaria en marxa l'article 155 de la Constitució, que suposaria la intervenció de l'autonomia catalana.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut