Un grup de menors estrangers en un hotel de Sant Just
Un grup de menors estrangers en un hotel de Sant Just

110 menors no acompanyats s'allotgen en un hotel de Sant Just des de fa 20 dies

Durant el mes d'agost van arribar a Catalunya 450 menors migrants no acompanyats

RedaccióActualitzat

Durant el mes d'agost van arribar a Catalunya 450 menors migrants no acompanyats, i en la primera quinzena de setembre, ja n'han arribat 180. Els centres estan desbordats, i molts han tornat a dormir aquesta nit en comissaries dels Mossos d'Esquadra, sovint a terra. D'altres, amb més sort, s'estan en hotels.

És el cas d'un hotel de Sant Just Desvern. Acull, des del 3 de setembre, 110 menors subsaharians no acompanyats. Van arribar a Catalunya sols, sense els seus pares, i estan a càrrec de la Generalitat. L'estada es podria allargar uns mesos.

 

 

Els nens van acompanyats en tot moment per personal de la DGAIA. Cada dia, van a classes de català i castellà i fan activitats.

 

Notícia relacionada: L'arribada de menors no acompanyats gairebé es triplica i desborda la Generalitat

 

Hotels i albergs per la falta de centres

Allotjar aquests joves en hotels, o albergs, és una de les solucions provisionals que ha adoptat la Generalitat, davant la saturació dels centres de menors, que no tenen més places per acollir tots els que arriben.

En els últims dos mesos n'han arribat tants com en els últims tres anys. Un col·lapse que ha provocat, els últims dies, imatges com aquesta: menors dormint a comissaries dels Mossos.

 

 

Aquesta última nit, a la comissaria de Ciutat Vella n'hi havia 17, segons el sindicat policial majoritari.


Tot plegat ha provocat, també, un desacord els departaments d'Afers Socials i d'Interior. Una escena xocant, però que no és nova. Abans, ja s'havia vist a les dependències de la Ciutat de la Justícia o de la mateixa DGAIA. 

ARXIVAT A:
MigracionsMenors
Anar al contingut