13 morts en 3 atacs suïcides fets per una mateixa família a esglésies indonèsies

Una família de sis membres, els pares i quatre fills, ha estat l'executora material dels atemptats

RedaccióActualitzat

Almenys 13 persones han mort i més de 40 han resultat ferides a Indonèsia a causa de tres atemptats suïcides contra esglésies cristianes executats per una mateixa família. Estat Islàmic s'ha atribuït els atacs.

Els fets han passat a Surabaya, la segona ciutat del país, coincidint amb les misses dominicals. Les explosions s'han localitzat amb poca estona de diferència en una església catòlica, una altra de protestant i una tercera de pentecostal.

 

 

Una mateixa família de sis membres n'ha estat l'executora material, segons la policia. Els pares i quatre fills entre 9 i 18 anys. 

Això explicaria que un dels atemptas l'hagi comès una dona coberta amb un vel i acompanyada per dos infants, segons alguns testimonis. El pare hauria fet servir un cotxe i els altres dos fills haurien entrat amb una moto amb la bomba a la falda. 

 

 

En unes imatges que s'han compartit a les xarxes socials es pot veure com una moto arriba a l'entrada de l'església de Santa Maria i seguidament hi ha una explosió.

 

Els atacs arriben dies després que un grup de presoners islamistes van matar cinc membres d'una unitat d'elit antiterrorista durant un amotinament de 36 hores en una presó d'alta seguretat als afores de la capital, Jakarta.

Indonèsia és un país amb un 90 per cent de la població musulmana i un país de forta activitat del terrorisme islamista des de començaments d'aquest segle.

Anar al contingut