Campanya #Llibrèfils a les xarxes
Campanya #Llibrèfils a les xarxes

105 milions d'euros per incrementar l'activitat lectora a Catalunya

La campanya #Llibrèfils a les xarxes vol promoure els hàbits lectors

RedaccióActualitzat

El nombre de lectors a Catalunya ha anat augmentant els últims anys i ja s'acosta a la mitjana europea. Però el foment de la lectura, especialment en català, és una de les línies estratègiques del Departament de Cultura, que, avui, ha presentat un nou pla per als pròxims quatre anys. El Pla de Lectura 2020 preveu una inversió de 105,3 milions d'euros en el període 2017-2020 per incrementar l'activitat lectora a Catalunya.

Entre altres mesures, inclou 26 milions per la compra de llibres per a biblioteques entre 2017 i 2020, un carnet unificat de biblioteques el 2018, la creació de la Nit de la Lectura i una campanya anual de sensibilització de la lectura amb 300.000 euros anuals fins al 2020 amb els anomenats "Llibrèfils" com a protagonistes.

El #PlaLectura2020 incorpora a la campanya un vídeo d'Eudald Carbonell per promoure els hàbits lectors #llibrèfils:

 

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha manifestat que hi ha dos grans objectius:

"Prestigiar l'hàbit de la lectura al país i el paper del lector en una societat que es vol lliure, educada i madura."

Vila ha explicat que "el pla està elaborat íntegrament des del Departament de Cultura, però recull les preocupacions, acotacions i aportacions que tots els agents van fer als anteriors plans de lectura del país".

Accions vinculades al Pla de Lectura 2020

  • La creació de la Direcció General del Llibre, Biblioteques i Foment de la Lectura, anunciada el passat mes d'abril pel conseller de Cultura i que es preveu que es concreti abans que acabi l'any
  • La posada en funcionament del Consell Nacional de la Lectura, que tindrà representació acadèmica i institucional i en què participaran les diputacions, els municipis i els diferents departaments del Govern
  • La creació de la figura del Comissionat de la Lectura de Catalunya, que tindrà com a objectiu treballar per afavorir l'hàbit la lectura.

Per prestigiar la lectura, el document preveu diverses accions com són la promoció de la candidatura de la celebració de Sant Jordi com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat; la signatura d'acords i convenis amb mitjans de comunicació per la presència d'espais de foment de la lectura, i noves accions de reconeixement social de la lectura, com són la Nit de la Lectura, el premi de fotografia "Compromís amb la lectura" i una campanya anual de sensibilització de la lectura.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut