Colette Maze
Colette Maze
París

103 anys, tres pianos i gairebé un segle apassionada per la música

Maze ha llançat recentment el seu quart àlbum, inspirat en un dels seus compositors favorits, Claude Debussy

RedaccióActualitzat

Un món de pianos dóna la benvinguda als visitants a mesura que entren a casa de Colette Maze. La pianista parisenca de 103 anys té un Dulcitone portàtil al seu vestíbul, un piano de cua Steinway a la sala d'estar i un altre piano al seu menjador:

"Sempre he viscut amb so, amb melodies i amb les imatges que el piano inspira. El piano és un instrument musical que et fa sentir tantes coses!".

 

 

 

 

Nascuda el 1914, Maze porta tocant el piano des dels 4 anys, fa gairebé un segle:

"M'encantava tocar les petites cançons que cantaven els nens de l'apartament que hi havia sobre de casa nostra. I amb un piano de joguina, jo tocava les cançons que sentia".

Amb l'ajuda del seu fill, Fabrice i "Continuo Classics", una companyia musical local, Maze ha llançat recentment el seu quart àlbum inspirat en un dels seus compositors favorits, Claude Debussy.

 

 

Colette Maze es va criar en una família burgesa. El seu pare tenia una planta de fertilitzants, mentre que la seva mare, que era molt estricta, es va quedar a casa. El piano era una manera d'omplir un buit emocional i alimentar la seva imaginació:

"Els meus pares tenien obligacions. La mare era estricta i tenien una criada que em cuidava. No em sentia massa bé emocionalment, excepte potser per la meva àvia. De manera que el piano i les cançons em van donar el que em faltava a la vida".

 

 

Maze inicialment va ser educada a casa pels seus pares durant alguns anys i, després, va ser acceptada a l'Escola Normal de Música de París quan la seva família es va traslladar a la capital francesa. Allà, va aprendre rutines basades en el ioga i la gimnàstica de dits, cosa que ella acredita pels seus dits àgils al teclat.

De gran es va convertir en pianista de suport a diverses escoles de música de la ciutat, una professió que va mantenir durant la major part de la seva vida adulta.

Maze ara viu a la planta 14 d'un edifici de 15 pisos a prop de la torre Eiffel, on gaudeix d'una fantàstica vista panoràmica de la capital francesa.

 

 

Adele Taty, la cuida i l'ajuda en la seva rutina diària. Assegura que Colette, entre d'altres coses, té molta força física i un gran sentit de l'humor.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut