Erevan

100 anys del genocidi armeni, 100 anys esperant que Turquia reconegui els fets

Turquia ha contraprogramat l'acte avançant la commemoració de la batalla de Gal·lípoli, de la Primera Guerra Mundial

Actualitzat

Armènia ha commemora aquest 24 d'abril el centenari del genocidi d'un milió i mig de persones atribuït al govern dels Joves Turcs, durant l'imperi otomà.  

L'acte central ha reunit al memorial les víctimes de la capital armènia, Erevan, dirigents d'arreu del món com el rus Vladímir Putin,  el servi Tomislav Nikolic o el francès François Hollande.  

L'Església armènia aquest dijous va canonitzar les víctimes de les massacres i les va proclamar màrtirs. Simultàniament van sonar les campanes a les catedrals de les principals ciutats del món.

Turquia contraprograma l'acte

Turquia, hereva de l'imperi otomà, que continua sense reconèixer el genocidi armeni, ha avançat la commemoració de la batalla de Gal·lípoli, de la Primera Guerra Mundial. Amb aquest esdeveniment ha contraprogramat l'acte armeni.  

A diferència del que han fet més d'una vintena de països, l'últim dels quals, Alemanya, Turquia manté que la violència contra el poble armeni no va ser programada.  

Tevan Poroixian, diputat armeni nacionalista, confia que Turquia s'hi acabi afegint:

"Jo crec que un dia Turquia també serà a la llista de països que reconeixen el genocidi armeni. I aquell dia espero que comencem realment a construir la reconciliació i la pau a la nostra regió". 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut