Madrid

Préstec públic de 10.000 milions a la Seguretat Social per pagar les pensions

Fàtima Báñez diu que estava previst en els pressupostos del 2017

Actualitzat

El govern espanyol ha aprovat concedir un préstec de l'Estat a la Tresoreria General de la Seguretat Social per un import de 10.192 milions d'euros per al pagament de les pensions. Ho ha explicat la ministra d'Ocupació, Fàtima Báñez, després del Consell de Ministres.

La Tresoreria General de la Seguretat Social afronta en aquestes dates un gran desemborsament perquè ha de pagar les nòmines de les pensions, la paga extra d'estiu i l'IRPF.

Per això, la Seguretat Social disposarà de 9.500 milions de recursos addicionals, dels quals 5.986 milions provenen del préstec de l'Estat, i 3.514, del venciment d'actius i cupons del Fons de Reserva, de l'anomenada "guardiola de les pensions".

 

El govern espanyol fa el préstec de 10.000 milions per evitar buidar del tot la guardiola de les pensions. Es tracta, en la pràctica, d'un truc comptable, d'un préstec dins el mateix sector públic que ja es va utilitzar durant la dècada dels anys noranta. Però indica també fins a quin punt la Seguretat Social pot deixar de ser autosuficient. La reserva de les pensions va arribar a tenir 60.000 milions guardats, i ara amb prou feines supera els 10.000.

Anar al contingut