El foc ja ha calcinat 1.300 hectàrees des d'aquesta mitjanit (Reuters)
El foc ja ha calcinat 1.300 hectàrees des d'aquesta mitjanit (Reuters)
Bormes-les-Mimosas

12.000 evacuats per un foc al sud-est de França que ja ha cremat 1.300 hectàrees

3.000 dels evacuats són residents de càmpings i d'àrees d'acampada lliure a la zona de Bormes-les-Mimosas

RedaccióActualitzat

Unes 12.000 persones han hagut de ser evacuades a la zona de Bormes-les-Mimosas, al departament del Var, al sud-est de França, per un incendi que avança de manera preocupant. El foc, que fins ara ha calcinat 1.300 hectàrees, ha començat a la mitjanit i ha causat ferides a un bomber. Són 600 els bombers que participen en l'extinció de les flames.

La majoria de les persones evacuades són veïns de la zona, però 3.000 són residents de càmpings i d'àrees d'acampada lliure. L'Ajuntament de Bormes-les-Mimosas ha organitzat la majoria dels centres d'acollida i ha obert un gabinet de crisi. Segons la delegació local del govern hi ha un risc "de molt alt a excepcional" en nou massissos forestals del Var. Les autoritats han prohibit l'accés a la zona.

 

 

Aquesta part del sud-est de França i l'illa de Còrsega han estat els últims dies afectats per diferents focs. A Còrsega ja han cremat més de 3.000 hectàrees des de dilluns passat. "L'incendi està estabilitzat, però no dominat", han assenyalat els bombers.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut