"10.000 km" s'estrena a Paris

"10.000 km" de Carlos Marques-Marcet i produïda per Lastor Media en coproducció amb La Panda i la participació de TVC, TVE, ICEC, Media i Ymagis s'estrena aquest divendres a la capital francesa.

La pel·lícula va estar guardonada fa uns mesos com la millor "opera prima" en la 59a edició dels Premis Sant Jordi de Cinematografia, premi que es va lliurar a mitjan d'abril per Ràdio Nacional d'Espanya (RNE).

La pel·lícula de Carlos Marques-Marcet va néixer arran d'un curtmetratge que el mateix director va realitzar fa dos anys a través de Skype, on ja plantejava el problema de la relació a distància. "10.000 km" ha estat premiada internacionalment amb guardons com, entre d'altres, el Premi al Festival Internacional d'Estocolm, el premi del públic a l'AFIFEST de Los Angeles i millor "opera prima" en el CineHorizontes de Marsella. Els protagonistes de la pel·lícula, Natalia Tena i David Verdaguer, van obtenir el premi a la millor actuació duo del jurat de la 21a edició del South By Southwest (EUA).

La pel·lícula també va rebre el premi Ojo crítico de RNE l'any 2014 i cinc guardons al Festival de Màlaga. Va ser una de les tres produccions preseleccionades pels membres de l'Acadèmia Espanyola de Cine per representar Espanya en la 87 edició dels premis Oscar com a millor pel·lícula de parla no anglesa. A més, Carlos Marques-Marcet va rebre el Goya a la direcció novella. A Catalunya també ha estat premiada en la VII edició dels Gaudí a la millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció, millor guió per a Carlos Marques-Marcet i Clara Roquet, millor protagonista femenina per a Natàlia Tena i millor protagonista masculí per a David Verdaguer. És una producció de Lastor Media en coproducció amb La Panda i la participació de TVC, TVE, ICEC, Media i Ymagis.
 
Sinopsi:
Alexandra i Sergi són una parella que, per qüestions d'estudis, s'han hagut de separar durant un any. L'Alexandra se'n va a viure a Los Angeles, mentre que en Sergi es queda al pis de Barcelona. La seva relació sentimental es manté gràcies a les noves tecnologies. Concretament, gràcies a Skype. Però, malgrat que es puguin sentir molt a prop, les seves vides continuen fora de les pantalles.
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Carlos Marques-Marcet
Guió: Clara Roquet i Carlos Marques-Marcet
Producció executiva: Tono Folguera i Sergi Moreno
Intèrprets: Natalia Tena i David Verdaguer
Direcció de fotografia: Dagmar Weaver-Madsen
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut