"10.000 km" a la secció "opera prima" d'"El REC"

El Festival Internacional de Cinema de Tarragona ha seleccionat en la seva secció "opera prima" a la premiada pel·lícula de Carlos Marqués-Marcet "10.00 km"

El festival, que continua apostant per descobrir nous talents i donar suport als joves realitzadors, es durà a terme del 3 al 8 de desembre a la capital tarragonina.

"10.000 km" ha aconseguit sumar un gran nombre de premis des de la seva estrena, entre els quals hi ha: El Ojo Crítico de RNE 2014, el Premi al Festival Internacional d'Estocolm, el premi a la millor òpera prima en el Cine Horizontes de Marsella, la Menció especial a Mèxic, a Los Cabos International Film Festival, el premi del públic a l'AFIFEST de Los Angeles i els protagonistes de la pel·lícula, Natalia Tena i David Verdaguer, van obtenir el premi a la millor actuació duo del jurat de la 21a edició del South By Southwest (EUA).

La pel·lícula va aconseguir cinc guardons al Festival de Màlaga: la Bisnaga d'Or a la millor pel·lícula, el premi a la millor direcció, millor guió novell, premi especial del jurat de la crítica i premi a la millor actriu "ex aequo" per a Natalia Tena. A més, va ser una de les tres produccions preseleccionades pels membres de l'Acadèmia Espanyola de Cine per representar Espanya en la 87 edició dels premis Oscar com la millor pel·lícula de parla no anglesa.

Carlos Marqués-Marcet utilitza aquesta història d'amor per parlar de la manera com la tecnologia condiciona les relacions personals i redefineix el concepte de distància en l'actualitat. 10.000 quilòmetres és la distància que hi ha entre Los Angeles i Barcelona. La història parla d'una parella que després d'un temps de convivència s'ha de separar durant un any i explica com afecta la relació aquesta separació. El llargmetratge va néixer arran d'un curtmetratge que el mateix director va realitzar ara fa dos anys a través de Skype, on ja plantejava el problema de la relació i de les distàncies. L'actriu protagonista, Natalia Tena, és coneguda pels seus papers d'Osha en la sèrie d'HBO "Joc de trons" i de Nimfadora Tonks en la saga "Harry Potter". David Verdaguer, actor resident a la companyia del Teatre Lliure, és una cara habitual de la televisió catalana. És una producció de Lastor Media en coproducció amb La Panda i la participació de TVC, TVE, ICEC, Media i Ymagis.
 
Sinopsi:
Alexandra i Sergio són una parella que, per qüestions d'estudis, s'han hagut de separar durant un any. L'Alexandra se'n va a viure a Los Angeles, mentre que en Sergio es queda al pis de Barcelona. La seva relació sentimental es manté gràcies a les noves tecnologies. Concretament, gràcies a Skype. Però, malgrat que es puguin sentir molt a prop, les seves vides continuen fora de les pantalles.
 
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Carlos Marqués-Marcet
Guió: Clara Roquet i Carlos Marqués-Marcet
Producció executiva: Tono Folguera i Sergi Moreno
Intèrprets: Natalia Tena i David Verdaguer
Direcció de fotografia: Dagmar Weaver-Madsen
Anar al contingut