Ceuta

1.500 immigrants subsaharians intenten assaltar la tanca de Ceuta

1.500 persones assalten sense èxit la tanca de Ceuta, en l'intent més multitudinari que es recorda. L'assalt s'ha fet en diversos grups i, segons fonts de la delegació del govern a la ciutat, les forces de seguretat els han impedit el pas a la mateixa frontera. Interior assegura que hi ha 80 mil subsaharians esperant entrar a Espanya. Fins ara, l'assalt més massiu s'havia registrat l'octubre de l'any passat, quan unes 400 persones van intentar entrar a la ciutat per les mateixes vies.

RedaccióActualitzat

1.500 immigrants subsaharians han intentat entrar a territori espanyol saltant la tanca de Ceuta aquesta matinada de dimarts. L'intent d'assalt més multitudinari que hi ha hagut fins ara en aquesta ciutat. Cap ho ha aconseguit perquè la policia ja els ha aturat al Marroc.

L'assalt ha començat a quarts de 6 del matí per dues vies, la frontera de Tarajal i el pont de Biutz. Aquestes 1.500 persones ho han intentat en grups d'entre 100 i 400. La pressió sobre Ceuta i també Melilla, on aquests dies no paren d'arribar pateres, va augmentant i segons ha indicat el Ministre de l'Interior, hi ha fins a 40.000 immigrants al Marroc, la gran majoria subsaharians, esperant entrar a Espanya. I uns 40.000 més a a Mauritània amb la mateixa intenció. Una informació que els ha facilitat el Ministeri de l'Interior del Marroc i que han corroborat els serveis d'intel.ligència espanyols.

Fins ara, l'assalt més massiu s'havia registrat l'octubre de l'any passat, quan unes 400 persones van intentar entrar a la ciutat també per aquestes dues vies. L'episodi més dramàtic va ser el del 6 de febrer, quan uns 250 subsaharians també van intentar saltar la tanca i 15 van morir ofegats.

Aquest dilluns, el ministre va demanar a Brussel·les una ajuda urgent de 45 milions d'euros per blindar aquestes fronteres i va retreure a la comissària europea d'Interior, Cecília Malström, les declaracions en què qüestionava l'actuació de la Guàrdia Civil el dia de la tragèdia.

Aquest dimarts al Congrés el PP ha rebutjat que es creï una comissió d'investigació sobre els fets del 6 de febrer, en què van morir ofegats a Ceuta una quinzena d'immigrants.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut