Barcelona

1.500 comensals a la taula de Nadal de la Comunitat de Sant Egidi

La Comunitat de Sant Egidi fa 22 anys que organitza l'àpat nadalenc.

Aquest Nadal hi han assistit 1.500 comensals, 300 persones més que l'any passat.

800 voluntaris preparen el dinar i compren regals que personalitzen.

RedaccióActualitzat
La Comunitat de Sant Egidi és només una de les moltes entitats religioses que ajuden la gent més necessitada. Són prop d'un miler a tot el país i estan vinculades a moltes confessions. Totes intenten aportar el seu gra de sorra, sobretot en aquests moments de crisi econòmica.

A les 10 del matí, i davant de la basílica dels sants Just i Pastor, els voluntaris del dinar de Sant Egidi ja rebien indicacions. Era l'hora de fer grups i començar a treballar. En total, hi ha uns 500 voluntaris i no és un tòpic dir que són de totes les edats. Aquí, s'hi troben famílies senceres.

En una sala gòtica cedida per l'Ajuntament s'han preparat els guarniments de les taules i bancs de la basílica. Bancs que un altre grup de voluntaris està traslladant per poder col·locar les taules del dinar. El menú és el mateix de cada any: escudella de Nadal, canelons, pollastre amb prunes i cava. I com cada any, l'han portat fet de casa altres voluntaris, particulars i restaurants.

Pels membres de la comunitat de Sant Egidi, el dinar de Nadal és la culminació de la feina de tot l'any.

A partir de quarts de dues, els voluntaris han cedit el protagonisme d'aquest multitudinari dinar als comensals. Entre Barcelona, Manresa i Tarragona se serveixen 1.500 àpats, uns 300 més que l'any passat. El 2012 és l'any que més han augmentat les demandes d'un lloc a la taula de Sant Egidi.

El dinar de Sant Egidi per als més pobres i els que viuen al carrer es va començar a fer a Roma, a Santa Maria in Trastevere, fa 30 anys. A Catalunya fa 22 anys que s'organitza. Ara es fa a 75 països de tot el món. Més de 160.000 persones, entre voluntaris i convidats, comparteixen, ni que sigui per un dia, companyia i esperança a la taula de Nadal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut