Un doctor de Metges sense Fronteres atén un nen amb problemes de malnutrició en un hospital de Bambari, a la República Centreafricana (Reuters)
Un doctor de Metges sense Fronteres atén un nen amb problemes de malnutrició en un hospital de Bambari, a la República Centreafricana (Reuters)
Nova York

1,2 milions de nens de la República Centreafricana necessiten ajuda humanitària urgent

És una crida d'Unicef, que afirma que la violència del país està tenint un efecte devastador en la vida dels nens

Actualitzat

Unicef xifra en 1,2 milions els nens de la República Centreafricana que necessiten ajuda humanitària urgent, després de tres anys de conflicte. Des d'aquesta organització s'afirma que "la violència que afecta aquest país està tenint un efecte devastador en la vida dels nens" i considera "essencial" un suport internacional més gran per afrontar aquesta situació.

Segons els càlculs d'Unicef, més de dos milions de nens s'han vist afectats pel clima de violència, que ara fa dos anys va provocar centenars de milers de desplaçats en la capital, Bangui, amb greus enfrontaments. Unes 400.000 persones continuen desplaçades dins del país i mig milió viuen com a refugiades als estats veïns. Això representa pràcticament el 20% dels 5 milions d'habitants que té la República Centreafricana.

Unicef apunta que la inseguretat i la falta de fons posen en perill les seves activitats. Un portaveu de l'organització expressa el seu desig que la visita del papa al país aquests últims dies "promogui una reconciliació que pugui conduir a la pau". Una tercera part de la població no té accés a l'aigua potable i la meitat dels menors de cinc anys tenen malnutrició severa. El Sant Pare va poder constatar aquesta situació a República Centreafricana, en una visita considerada d'alt risc pels serveis secrets de França, arran dels enfrontaments entre cristians i musulmans. A la mesquita de Koudoukou, a la capital del país, el pontífex va fer una crida a la unitat entre les dues religions per dir "no" a l'odi i la violència, sobretot a la que es comet en nom de Déu, però que, de fet, respon a "interessos particulars".

Anar al contingut