Els presidents de l'Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras, i de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch (ACN)
Els presidents de l'Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras, i de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch (ACN)
Barcelona

El TSJC investigarà Lloveras i Buch per l'1-O, però només per desobediència

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya desestima investigar els presidents de l'AMI i de ACM de prevaricació i malversació

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha acordat investigar els presidents de l'Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras, i de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, pel delicte de desobediència per promoure el referèndum. En canvi, desestima els de prevaricació i malversació, com els atribuïa la fiscalia.

Concretament se'ls fa responsables de redactar i trametre als alcaldes de les seves associacions el decret d'alcaldia a partir del qual els batlles posaven a disposició els consistoris per fer les votacions de l'1 d'octubre.

El magistrat Jordi Segui s'ocuparà d'aquest cas que porta l'alt tribunal català perquè Lloveras, a més, és aforada en ser també diputada al Parlament de Catalunya. La sala d'admissió ha hagut d'allargar les deliberacions dos dies per acordar la tramitació de la querella.

No serà fins als pròxims dies quan el magistrat l'instructor decidirà si accepta algunes de les mesures cautelars que va demanar la fiscalia amb aquesta querella, com ara imposar fiances econòmiques a Lloveras i Buch i desactivar les pàgines web de les dues associacions.

La fiscalia es va querellar contra Buch i Lloveras pels delictes de desobediència, malversació i prevaricació per promoure entre els alcaldes el referèndum suspès pel Constitucional.

Paral·lelament, la querella presentada per la fiscal de Barcelona contra el president i els membres titulars de la Sindicatura Electoral ha recaigut en el jutjat d'instrucció número quinze, que ha de resoldre els pròxims dies si l'admet a tràmit.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut